Inspired by my friend Kat Guerrerio's veggie burger recipe, Craig and I created these burger accidentally and they are marvelous! My suggestion is to make a bunch and freeze them.
Ingredients
- 1 cup brown rice / 1 tasse riz brun
- 1 cup red lentils / 1 tasse lentilles rouges
- 1/2 tsp sea salt / 1/2 c. à thé sel de mer
- 1 tsp tumeric/ 1 c. à thé curcuma
- 1 tbsp coconut butter or olive oil / 1 c. à table beurre de coconut ou huile d'olive
- 1 chopped onion / 1 oignon haché
- 1 clove garlic chopped / Une gousse d'ail hachée
- 1 cup finely chopped spinach or kale / 1 tasse d'épinards ou de chou frisé finement haché
- 1/3 cup ground walnuts / 1/3 tasse noix moulues
- 3 tbsp salsa (optional) / 3 c. à table salsa (optionnel)
Directions
- To cook rice and lentils, bring 3 ½ cups of water to boil with 2 cups of grain, salt, turmeric and coconut oil. Then lower heat, cover and let simmer for approximately 20 minutes.
- While grain is cooking, sauté onions and garlic for approximately 5 minutes or until soft.
- Once grain is cooked add onions and garlic to the grain mixture along with spinach, walnuts, and salsa.
- After allowing mixture to cool for 1 hour in the fridge, make into patties and bake in an oven preheated to 300°F for 30-40 minutes. Flip them and cook for another 10-15 minutes at 400°F to crisp, keeping an eye on the patties so that they don’t dry out.
- Top with fresh vegetables (avocado is great on this) and your favorite condiments and enjoy!
Directives
- Pour cuire le riz et les lentilles, faites bouillir 3 ½ tasses d'eau avec les lentilles, le riz, le sel, le curcuma et l’huile de noix de coco. Baissez le feu, couvrez et laissez mijoter pendant environ 20 minutes.
- Pendant que le riz et les lentilles cuisson, sauté les oignons et l’ail pour environ 5 minutes.
- Dès que le riz et les lentilles sont cuits, ajoutez les oignons et l’ail avec l’épinard, les noix, et la salsa, bien mélangez.
- Après avoir laissé refroidir le mélange pendant 1 heure au réfrigérateur, faites des galettes cuire dans un four préchauffé à 300°F pour 30 à 40 minutes. Les retournez et cuisez encore 10 à 15 minutes à 400°F pour qu’ils deviennent croquants, tout au long en gardant pour vérifier qu'ils ne brûlent pas.
- Garnir avec les légumes frais et condiments de votre choix et bon appétit!
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