Monday, June 27, 2011

Veggie Burgers Recipe ~ Burger végétalien pour l'été


Inspired by my friend Kat Guerrerio's veggie burger recipe, Craig and I created these burger accidentally and they are marvelous!  My suggestion is to make a bunch and freeze them.
 

Ingredients 
  • 1 cup brown rice / 1 tasse riz brun
  • 1 cup red lentils / 1 tasse lentilles rouges
  • 1/2 tsp sea salt /  1/2 c. à thé sel de mer
  • 1 tsp tumeric/ 1 c. à thé curcuma
  • 1 tbsp coconut butter or olive oil / 1 c. à table beurre de coconut ou huile d'olive
  • 1 chopped onion / 1 oignon haché
  • 1 clove garlic chopped / Une gousse d'ail hachée
  • 1 cup finely chopped spinach or kale / 1 tasse d'épinards ou de chou frisé finement haché
  • 1/3 cup ground walnuts / 1/3 tasse noix moulues
  • 3 tbsp salsa (optional) / 3  c. à table salsa (optionnel) 

Directions
  1. To cook rice and lentils, bring 3 ½ cups of water to boil with 2 cups of grain, salt, turmeric and coconut oil. Then lower heat, cover and let simmer for approximately 20 minutes.
  2. While grain is cooking, sauté onions and garlic for approximately 5 minutes or until soft.
  3. Once grain is cooked add onions and garlic to the grain mixture along with spinach, walnuts, and salsa.
  4. After allowing mixture to cool for 1 hour in the fridge, make into patties and bake in an oven preheated to 300°F for 30-40 minutes. Flip them and cook for another 10-15 minutes at 400°F to crisp, keeping an eye on the patties so that they don’t dry out.
  5. Top with fresh vegetables (avocado is great on this) and your favorite condiments and enjoy!

Directives
  1. Pour cuire le riz et les lentilles, faites bouillir 3 ½ tasses d'eau  avec les lentilles, le riz, le sel, le curcuma et l’huile de noix de coco. Baissez le feu, couvrez et laissez mijoter pendant environ 20 minutes.
  2. Pendant que le riz et les lentilles cuisson, sauté les oignons et l’ail pour environ 5 minutes.
  3. Dès que le riz et les lentilles sont cuits, ajoutez les oignons et l’ail avec l’épinard, les noix, et la salsa, bien mélangez.
  4. Après avoir laissé refroidir le mélange pendant 1 heure au réfrigérateur, faites des galettes cuire dans un four préchauffé à 300°F pour 30 à 40 minutes. Les retournez et cuisez encore 10 à 15 minutes à 400°F pour qu’ils deviennent croquants, tout au long en gardant pour vérifier qu'ils ne brûlent pas.
  5. Garnir avec les légumes frais et condiments de votre choix et bon appétit!

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